HDR Fotografie

Gewoon in de steeg. Drie foto’s, van dezelfde plek, setting, compositie en inhoud, over elkaar heen gelegd in photoshop. Behalve hoog dynamisch bereik kun je ook optimale belichting bereiken met deze methode.

HDR fotografie

Bouwterrein Peltenburg in Haarlem. Eerst een foto met 6 lagen daarna één uit 3 lagen. (Het is nog best lastig om 6 exact dezelfde foto’s te maken ;-| )
Hieronder een ruw resultaat. Daarna; de foto recht gezet (het kan zijn dat de camera toch iets scheef stond. Als je het eindresultaat maar weer recht zet)HDR fotografie HDR fotografie HDR fotografie

Om het resultaat wat beter te kunnen bekijken heb ik 1 foto in wat groter formaat hier:
Peltenburg Zomervaart HDR HDR3_bewerkt-1

Om foto’s nog beter en expressiever te maken kun je met HDR fotografie aardige resultaten behalen. Er is ook het filter HDR in verschillende fotobewerkingsprogramma’s maar het met de camera zelf op de locatie meteen uit te voeren is wel het mooist om te doen.

HDR fotografie is eigenlijk een methode waarbij je verschillende foto’s van dezelfde plek over elkaar legt en daar een hoog dynamisch bereik mee maakt.
Verder zijn er nog wat andere zaken die je met deze manier kunt verbeteren in je foto zoals; belichting van bepaalde vlakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *